În fiecare an, UNTOLD reprezintă o provocare pentru cei care și-au luat bilete pentru a participa la festival și au nevoie cazare, iar anul acesta, în perioada 3-6 august, s-ar putea stabili noi recorduri atât în ceea ce privește numărul de festivalieri, dar și tarifele pentru locurile de cazare.

Evident, există varianta cazării la hotel sau la o pensiune, iar organizatorul chiar are o secțiune specială cu anunțuri de cazare. Prețurile variază destul de mult. De la 231 euro de persoană pentru patru nopți, până la 850 de euro de persoană pentru patru nopți.

Cu siguranță, pot fi găsite camere în unitățile de cazare mai ieftine și cu chiar mai scumpe, dar o alternativă pentru hotelurile și pensiunile din Cluj și din împrejurimile sale sunt apartamentele din oraș.

Proprietarii încearcă să profite de afluxul de festivalieri, scoțându-și apartamentele și casele la închiriat. Și, deși nu oferă la fel de multe facilități precum unitățile ospitaliere, tarifele nu sunt neapărat mai mici, acestea putând depăși lejer pragul de 1.000 de euro pentru câteva nopți.

Reprezentanții portalului imobiliare.ro se așteaptă ca explozia chiriilor să fie simțită și în acest an cu ocazia UNTOLD 2023, chiriile din Cluj rivalizând cu cele din marile orașe occidentale și chiar depășindu-le.

„Ne așteptăm ca fenomenul chiriilor în regim hotelier în Cluj-Napoca să explodeze în această vară, culminând cu perioada în care se va desfășura UNTOLD. Vorbim despre un festival major, devenit unul de tradiție în Cluj, care aduce zeci de mii de oameni în oraș, iar, raportat la populația stabilă a Clujului, vorbim de un surplus de 15-20%”, a explicat pentru wall-street.ro, Daniel Crainic, directorul de marketing al imobiliare.ro.

Evident, mai spune acesta, există o presiune imensă pe chiriile de scurtă durată, iar fenomenul fiind unul foarte condensat în timp, vorbim, bineînțeles, și de speculă pe fondul unei cereri extreme.

Ne așteptăm, așadar, ca ediția din acest an a festivalului să stabilească noi recorduri privind nivelul chiriilor în regim hotelier în Cluj, a mai spus Daniel Crainic.

Cazare UNTOLD 2023 – proprietarii de apartamente pleacă din propriile locuințe

Cum există o bătălie mare pe locurile de cazare la UNTOLD, proprietarii știu că pot forța prețurile în această perioadă. Și în anii anteriori puteam vedea exemple extreme, cu oferte de cazare la UNTOLD de patru zile echivalente cu chiria pentru o lună în Monaco sau o vacanță de șapte zile în Mauritius, Premium All-Inclusive pentru 2 persoane.

Evident, cei care au fost deja prevăzători au prins cele mai bune oferte de cazare la UNTOLD. Cei care așteaptă prea mult, s-ar putea chiar să nu mai găsească nicio variantă de cazare.

În astfel de situații, câștigător iese cine se organizează din timp. Dar, într-o măsură sau alta, soluții de cazare vor exista în Cluj și împrejurimi, de la clujeni care își vor elibera apartamentele pentru un weekend, motivați de câștigul ce poate atinge sau chiar depăși 1.000 de euro”, ne-a mai spus Daniel Crainic, de la imobiliare.ro.

Cazare UNTOLD 2023 - Sunt festivalieri care se cazează pe balcoane și în boxe

Potrivit lui Daniel Crainic, apar chiar și soluții de compromis, proprietarii venind cu idei năstrușnice pentru a crea un spațiu de cazare pentru UNTOLD.

Am văzut deja balcoane sau chiar boxe închiriate în regim hotelier. Sunt sigur că și anul acesta vom fi surprinși de creativitatea proprietarilor și de compromisurile chiriașilor estivali, ne-a mai dezvăluit directorul de marketing al imobiliare.ro.

Așadar, festivalul UNTOLD este o ocazie prin care proprietarii de locuințe din Cluj găsesc soluții nebănuite pentru a profita de popularitatea evenimentului.

Oferte de cazare UNTOLD 2023

Anunțuri independente de închiriere în regim hotelier la UNTOLD 2023 sunt deja prezente pe site-urile de anunțuri, cum ar fi pe OLX, unde proprietarii încearcă să obțină un câștig rapid.

La momentul publicării acestui articol, am găsit și anunțuri care variau între 4.000 și 7.500 de lei, cum sunt cele din captura de ecran de mai jos, generată la o căutare simplă: „cazare UNTOLD”.

Anunțul la prețul de 5.000 de lei se referă la o cazare ce poate acomoda 6-7 persoane, iar prețul pentru UNTOLD este, de fapt, de 7.500 de lei pentru perioada festivalului. Astfel, bugetul de persoană poate fi undeva în jur de 1.000 de lei.

cazare Untold 2023(Sursa: OLX.ro)

Găsim și oferte „intermediare” cu prețuri ce se învârteau în intervalul 900 și 1.500 de lei, cum sunt cele din selecția de mai jos.

Trebuie să atragem din nou atenția, așa cum o face și unul dintre anunțurile consultate de noi, că trebuie să citiți cu atenție toate informațiile.

În categoria oferte intermediare, un anunț la 1.400 de lei, însemna, de fapt, cazare pentru 4-5 persoane, într-un apartament de 2 camere. Ceea ce ar putea însemna un cost între 280 și 350 de lei de persoană. Ceea ce nu ar fi deloc o ofertă rea, comparându-le cu ofertele scumpe.

cazare Untold 2023

Atenție și la oferte cu prețurile cele mai mici de strigare. Unele apartamente și locuri de cazare se regăsesc în cămine de studenți, iar prețul poate crește în funcție de numărul de nopți contractate.

Altele spun că sunt aproape de stadionul pe care are loc festivalul, dar nu sunt deloc atât de aproape pe cât se laudă.

Așadar, este nevoie de multă atenție la detaliile incluse în anunțuri. Nu strică nici un telefon.

cazare Untold 2023

Anul acesta, UNTOLD 2023 vine și cu un lineup de artiști impresionant, printre cele mai cunoscute nume, și care vor urca pe scena principală, regăsindu-se Ava Max, David Guetta, Armin van Burren, Martin Garrix, Steve Aoki sau Imagine Dragons.

Sursa foto: UNTOLD

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri