Un atac al hackerilor asupra Facebook în luna ianuarie a dus la ”scurgerea” în online a datelor personale a aproximativ 533 de milioane de utilizatori.

Datele pierdute includ numere de telefon, date de naștere, emailuri sau locații. Dintre cei afectați, în jur de 32 de milioane de oameni sunt din Statele Unite, 11 milioane sunt din Marea Britanie, iar vreo 6 de prin India, scrie engadget.com.

Primele îndoieli au apărut în luna ianuarie, când utilizatorii Telegram ar fi fost nevoiți să plătească pentru a căuta în baza de date. Intrușii ar fi profitat de un defect pe care Facebook l-a remediat în august 2019.

Teoretic, nu apar probleme dacă e vorba despre un utilizator nou-venit sau dacă detaliile cheie au fost schimbate în timpul de la remediere, însă încălcarea lasă în continuare multe persoane vulnerabile.

Facebook nu mai poate face multe, având în vedere că datele sunt deja în circulație. Însă compania trebuie să notifice utlizatorii afectați, astfel încât aceștia să fie atenți la mesaje de fraudă sau spam-uri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri