Meta va fi noul nume oficial al companiei care deține rețeaua Facebook, a anunțat Mark Zuckerberg, CEO-ul companiei. Instagram and WhatsApp vor rămâne sub umbrela Meta.

Schimbarea de nume vine în contextul în care Facebook se confruntă cu numeroase critici privind răspândirea dezinformării și a altor probleme. Zuckerberg susține că schimbarea face parte strategia companiei de a construi un nou ”metaverse” – o nouă generație de interacțiune online.

Rebrandingul va presupune schimbarea binecunoscutului logo Facebook, reprezentat de litera ”f” pe un fond albastru, cu un logo ce reprezintă un simbol în formă de infinit, ușor oblic, aproape ca un covrig.
Mark Zuckerberg plănuiește să-și reorienteze compania pe ceea ce el vede ca fiind următoarea frontieră digitală, adică unificarea lumilor digitale disparate în ceva numit ”metavers”.

În același timp, redenumirea Facebook poate ajuta compania să se distanțeze de numeroasele controverse cu care se confruntă, inclusiv despre modul în care răspândește discursuri instigatoare la ură și dezinformarea.

CEO-ul Facebook s-a angajat să construiască metaversul, un univers compozit care îmbină lumi online, virtuale și augmentate pe care oamenii le pot traversa fără probleme. El a spus că metaversul poate fi următoarea platformă socială majoră și că mai multe companii de tehnologie o vor construi în următorii 10 ani.

Retail jobs

Sursa foto: Facebook
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Sișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-sef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri