Grupul britanic Pearson, proprietar al cotidianului Financial Times, intentioneaza sa creeze o companie impreuna cu General Electric pentru a face o contra-oferta pentru Dow Jones, conform editiilor online ale Financial Times si Wall Street Journal, relateaza NewsIn.
Conglomeratul american va lua o decizie in acest sens "in zilele urmatoare", scrie Financial Times, care semnaleaza faptul ca discutiile se afla intr-un stadiu preliminar, putand fi oricand intrerupte.

Conform planului, familia Bancroft, proprietara grupului de informatii financiare Dow Jones & Co., va detine o participatie minoritara de 10%-20% din nou-creata companie, restul fiind detinut in proportii egale de Pearson si General Electric.

Cotidianul Financial Times, care este "bijuteria" grupului Pearson, rivalizeaza cu Wall Street Journal, detinut de Dow Jones & Co. pentru pozitia de lider mondial al cotidianelor financiare.

Financial Times este mult mai puternic in Europa in timp ce Wall Street Journal este mult mai puternic in Statele Unite ale Americii.

Compania News Corp., detinuta de Rupert Murdoch, a facut deja o oferta, in valoare de 5 miliarde dolari, pentru a achizitiona grupul Dow Jones & Co., ce apartine familiei Bancroft.

Familia Bancroft a refuzat initial aceasta oferta, cerand apoi garantii de independenta editoriala a cotidianului Wall Street Journal despre care magnatul Rupert Murdoch a estimat ca sunt exagerate.

In cursul saptamanii trecute, familia Bancroft a continuat sa propuna grupului News Corp. crearea unui "comitet special" insarcinat cu pastrarea independentei editoriale a cotidianului Wall Street Journal, in cazul in care oferta de preluare ar fi acceptata.

Pearson este cel mai mare editor de carti din lume care editeaza si publicatia "The Financial Times". Pearson detine, printre altele, editurile Penguin, Dorling Kindersley si Longman. Compania este prezenta in 60 de tari si are peste 29.000 de angajati.

Compania americana Dow Jones & Co. este un grup independent de informatii financiare, infiintat in 1882 si controlat, in prezent, de familia Bancroft. Dow Jones & Co. detine, printre altele, unul dintre cele mai prestigioase ziare americane "Wall Street Journal" si editiile sale din intreaga lume, saptamanalul "Barron's", revista lunara "Far Eastern Economic Review" si agentia de informatii financiare Dow Jones.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri