Fondurile de investitii Abu Dhabi Investment Authority, investitor semnificativ in compania OMV, au achizitionat 2% din grupul de televiziune Mediaset, parte din conglomeratul Fininvest, controlat de fostul premier italian Silvio Berlusconi, informeaza luni editia online a publicatiei \"Les Echos\".

Fondurile Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) reprezinta una dintre cele mai mari autoritati guvernamentale de investitii din lume. Aceasta a fost fondata in 1976 cu scopul de a investi toate veniturile si activele petroliere ale guvernului din Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite. ADIA detine, printr-un joint venture, International Petroleum Investment Company (IPIC), care detine 17,6% din compania austriaca OMV, prezenta si in Romania.

Mediaset este un grup de televiziune care detine mai multe posturi in Italia si Spania, printre care TV Italia 1, Telecinco, Mediaset Premium, Media Shopping si 24 Ore TV. Mediaset face parte din grupul Fininvest, controlat de fostul premier italian Silvio Berlusconi, care mai detine, printre altele, compania de servicii bancare si asigurari Mediolanum, compania de productie de film Medusa si publisherul Mondatori.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »Citeste si