Piata publicitatii din spatiul digital american va creste in urmatorii cinci ani cu 9,7%, pana la 51 de miliarde de dolari (32,7 miliarde euro), iar cele mai profitabile segmente din acest domeniu vor fi motoarele de cautare si reclamele video, conform analistilor eMarketer.

De asemenea, valoarea pietei de media online si cea a publicitatii facuta prin intermediul videoclipurilor din spatiul digital va reprezenta, pana in 2012, o cincime din piata totala de publicitate online.

“Reclamele video vor aduce publicitarilor castiguri mai mari decat publicitatea statica, in sistem display”, a declarat David Hallerman, senior analyst eMarketer.

Totodata, sumele investite de manageri in publicitatea traditionala vor fi mai mici decat cele dedicate mediului online de advertising.

Spre exemplu, valoarea publicitatii video din Statele Unite va totaliza 9,4 miliarde de dolari (6 miliarde euro) in 2012, de patru ori mai mult decat nivelul pietei de advertising digital inregistrat in 2007, arata eMarketer.

In schimb, motoarele de cautare vor aduce, in urmatorii cinci ani, 19 miliarde de dolari (12,2 miliarde euro) sectorului de publicitate online, pentru ca e-mail marketingul sa piarda teren si sa obtina doar 765 de milioane de dolari (491 milioane euro).

“Videoclipurile digitale s-au maturizat inainte sa treaca de faza experimentala si continua sa reprezinte una din cele mai interesante platforme publicitare din peisajul interactiv”, a afirmat Randall Rothenberg, CEO IAB (International Advertising Bureau).

Acesta a adaugat ca realizarea noilor formate publicitare va permite tehnologiei video digitale sa se dezvolte in doua directii importante si sa surprinda atat creativitatea, cat si eficienta unei reclame existente pe piata.

“In general, incercarile industriei online de a crea anumite standarde si guideline-uri pentru piata online de advertising reprezinta un lucru bun”, opineaza Hallerman.

Aceste noi standarde atrag o audienta mai mare, intrucat ele inlesnesc gradul de intelegere al formatelor respective si fac in asa fel incat videoclipurile digitale sa devina o parte importanta a industriei publicitare online.

Designerii Web au, de asemenea, destul spatiu pentru a dezvolta aceasta arie a advertising-ului, au conchis specialistii in domeniu, citati de eMarketer.

Pentru perioada 2007 – 2008 s-a inregistrat o crestere puternica in sectorul digital, in ceea ce priveste reclama video. Marketerii au introdus continut publicitar si comercial in toate mediile specifice reclamelor de pe Internet, lucru care s-a reflectat si in procentul crescut al utilizatorilor care au vizualizat reclame video pe Internet.

Daca in 2006, acest segment era ocupat de doar 8% din consumatorii de publicitate, in 2007, circa 30% dintre acestia au urmarit videoclipuri cu continut comercial in online.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri