Astfel, pana in 2009, circa 5% din jurnalistii de la Thomson Reuters vor fi concediati, iar 1.500 de slujbe nu vor mai exista, datorita unei afaceri de 17 miliarde de dolari (10,9 miliarde euro), incheiate intre compania sus-mentionata si varianta englezeasca a agentiei de stiri Reuters.

Oficialii companiei nu vor sa comenteze pe baza acestor afirmatii, declarand doar faptul ca restructurarea de personal va fi facuta la nivel de divizie.

Thomson Reuters are un numar de 50.000 de angajati la nivel global, arata BBC.

Firma emergenta, listata la bursele de valori din Londra si Toronto, spera sa economiseasca suma de 750 de milioane de dolari (484 milioane euro)/an.

Revenind la concedierea de personal, mai multe surse au declarat ca jumatate din concedieri se vor face la nivel de continent european, conform BBC.

Citeste si:

“Cand doua unitati similare si, in acelasi timp, rivale, se alatureaza, exista o tendinta generala de reevaluare organizationala, drept pentru care este nevoie de combinarea celor doua identitati ale companiilor intr-una singura”, afirma persoane abilitate ale companiei.

In strategia de dezvoltare a companiei, Thomson are in plan marirea ofertelor de media, prin crearea a 50 de posturi noi care sa se ocupe de site-urile financiare ale clientilor, sperandu-se, astfel, sa se amortizeze concedierile din firma.

Thomson Reuters depinde, din punct de vedere al profitului, de furnizarea stirilor si datelor financiare despre piete diferite, despre informatii curente despre traderi, bursa si banci.