Sony cumpara jumatatea detinuta de Bertelsmann la Sony BMG

Conglomeratul media german Bertelsmann AG care detine o participatie de 50% in compania Sony BMG formata prin fuziunea cu Sony Corp de acum patru ani, va oferi drept de proprietate complet catre compania japoneza, informeaza International Herald Tribune.

Potrivit comunicatului lansat marti de Bertelsmann, noua companie se va numi Sony Music Entertainment si va deveni o subsidiara detinuta in totalitate de Sony Corp America.

Dupa cum a anuntat Comisia de Securitate si Comert a Statelor Unite, partea detinuta de Bertelsmann Music Group in Sony BMG va fi cumparata pentru aproximativ 600 de milioane de dolari (387,4 milioane de euro).

Compania Sony Corp of America “va cumpara participatia detinuta de Bertelsmann pentru aproximativ 600 de milioane de dolari. In total Bertelsmann va incasa aproximativ 900 de milioane de dolari (581,1 milioane de euro), la cele 600 de milioane de dolari adaugandu-se bilantul de 300 de milioane de dolari (193,7 milioane de euro) inregistrat de Sony BMG.

De asemenea, Bertelsmann va prelua o parte din catalogul cu muzica din Europa al Sony BMG, care reprezinta 20 de milioane de dolari (12,9 milioane de euro) sau mai putin de un procent din veniturile Sony BMG de anul trecut.

CEO-ul Bertelsmann, Hartmut Ostrowski a declarat ca decizia de a vinde participatia de 50% din Sony BMG a fost facuta dupa o revizuire aprofundata. El a adaugat ca aceasta initiativa este in conformitate cu noua strategie de dezvoltare a companiei germane.

“Aceasta miscare este in concordanta cu noua strategie de crestere si ne va permite sa ne axam pe zonele definite de crestere. Sony a fost un excelent partener si este compania perfecta pentru a conduce aceasta afacere in viitor si va asigura pe deplin valoarea si potentialul realizat pana acum”.

Odata ce tranzactia va fi completa, Sony Music Entertainment Inc. va fi compus din mai multe label-uri muzicale, cum ar fi Arista Records, Columbia Records, Epic Records, J Records, Jive Records, RCA Records si Zomba.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri