Cunoscuta revista americana Forbes a anuntat ca va renunta la 19 angajati ai departamentului editorial, invocand conditiile economice dificile la care sunt supuse, in general, toate institutiile media, informeaza presa internationala.
Aceste disponibilizari survin la numai doua luni de la concedierea altor 43 de angajati ai publicatiei din departamentele de vanzari, marketing si administratie. In ambele situatii, concedierile coincid cu integrarea operatiunilor digitale cu cele din print.

William Baldwin, care a ocupat functia de editor al revistei Forbes, si Paul Maidment, editor executiv, au fost numiti responsabili pentru noua structura editoriala.

“Ceea ce cream in fiecare zi nu e un produs fizic, o revista sau un site, ci in primul rand o avere intelectuala-jurnalismul marca Forbes”, au declarat Baldwin si Maidment intr-o scrisoare interna.

Pe de alta parte, Forbes trece printr-o situatie similara celorlalte publicatii, supuse competitiei, audientelor inconsecvente si unui mediu de afaceri dur, provocat de recesiune.

Reprezentantii Forbes au refuzat sa precizeze cate pozitii editoriale raman in urma restructurarii, pana in prezent structura editoriala incluzand 188 de pozitii.

O alta problema cu care se confrunta publicatia americana o reprezinta spatiile publicitare, cu 16,8% mai putine decat in luna noiembrie 2008.

Revista Forbes va aparea si in Romania, lansarea fiind programata pentru luna martie a acestui an, in urma finalizarii negocierilor dintre trustul de presa Adevarul Holding si compania Forbes.

Forbes Romania va aparea in prima parte a lunii martie 2009, intr-un tiraj de circa 50.000 exemplare. Revista va avea 60% continut romanesc si 40% continut international preluat din editiile americane ale revistei Forbes. Editia romaneasca va fi singura internationala cu aceeasi periodicitate de aparitie ca si cea americana – bilunar – toate celelalte editii fiind lunare.

Managementul Adevarul Holding nu a desemnat inca persoana care va ocupa functia de redactor-sef al revistei Forbes, a declarat Adrian Halpert, directorul editorial al Adevarul Holding. Cat despre redactia viitoarei publicatii, aceasta va fi alcatuita in mare parte din actualii jurnalisti de business ai publicatiilor Adevarul Holding.

In urma parteneriatului, incepand din anul viitor publicatia anuala Adevarul 500 Miliardari se va numi Forbes 500 Miliardari.

Fondata in 1917 de imigrantul de origine scotiana B.C. Forbes, revista Forbes detine in prezent noua editii locale, in Rusia, Israel, Arabia, China, Coreea, Japonia, Asia, Turcia si Polonia. Luna viitoare va avea loc lansarea revistei Forbes Croatia. In 2008, tirajul revistei a ajuns la 1 milion de exemplare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri