ProTV conduce autoritar topul audientelor de toamna, la fel ca si in anul 2004, iar cu adevarat remarcabil e faptul ca o face cu naturalete si fara sa para ingrijorat de concurenta acerba care ii pandeste fiecare greseala. Noutatile? Un sitcom nou, La Servici, care continua o traditie inceputa cu La Bloc si Fete cu lipici, Mama mia, un soi de reality show care seamana mult cu un show produs de MTV in Statele Unite si cam atat. In rest, produse consacrate care au castigat multe batalii in sezoanele trecute.

Antena1 vine tare din urma si e televiziunea care are cele mai multe premiere in aceasta toamna. Telenovela produsa de Valeriu Lazarov are o audienta constant ridicata, grupul Divertis produce si un show animat pe langa emisiunea clasica, Folclorul Contraataca s-a transformat in Revansa Starurilor si Ciao Darwin a fost inlocuit cu Ziua Judecatii. Dupa multi ani se difuzeaza o emisiune de gaguri in prime time, Gogomanii. Pe langa acestea au revenit in grila si mai vechile succese gen Din Dragoste si 9595. La cum si-au construit grila antenistii putem spune ca se pregatesc sa dea lovitura de gratie ProTV. Poate cateva meciuri de fotbal i-ar fi ajutat si mai mult in aceasta tentativa.

TVR1 a castigat cate o pozitie atat in topul audientelor pe intreaga zi, cat si in cel din prime time. Daca in toamna lui 2004 TVR1 era devansat de ProTV, Antena1 si Acasa TV in audientele medii pe intreaga zi, anul acesta TVR1 a urcat o pozitie si a ajuns pe locul trei. In ceea ce priveste audienta din prime time, TVR1 se gaseste pe locul doi, dupa ProTV, in timp ce anul trecut se gasea pe locul trei, in spatele Antenei 1. Marea noutate a postului public sunt doua seriale de top care nu vor putea sa treaca peste audienta meciurilor de fotbal, dar care ar putea sa atraga atentia asupra programelor sale. Neveste disperate si Lost au primit si premii si critici favorabile in toate tarile in care au rulat, astfel ca exista sanse suficiente pentru un succes in randul pasionatilor de filme.

Acasa TV si telenovelele sale se agata cu toata puterea de audiente si o face in mod remarcabil. Grila de toamna contine o singura productie importanta, dar cu un succes nebun: Lacrimi de iubire. Calcand pe drumul batatorit al telenovelei Numai iubirea, noua productie reuseste sa pozitioneze de multe ori Acasa TV pe primul loc in topul audientelor pe intervalul orar in care este difuzata.

Prima TV ramane aceeasi televiziune curajoasa care ar vrea sa se bata cu cei mari, dar sfarseste prin a se confrunta cu TVR2 si Realitatea TV. Grila de toamna este de-a dreptul simpatic alcatuita, cu familia Vijelie pe post de familia Osborne, cu Virgil Iantu, care prezinta o emisiune care seamana ca doua picaturi de apa cu Vrei sa fii miliardar, cu Saptamana nebuna si cu o emisiune de farse produse de Gabi Jugaru. Chiar daca efortul este remarcabil, cu siguranta ca la sfarsitul acestui sezon, Prima TV va ocupa acelasi loc cinci in topul televiziunilor care conteaza.

Intre canalele de nisa, singurele care se remarca sunt cele de stiri si asta nu fiindca s-ar fi straduit ele prea tare sa isi aranjeze grila, dar cand primesti cadou in doar doua luni inundatii, uragane, gripa aviara si scandal parlamentar pe post de telenovela, cine mai are nevoie sa investeasca in productii proprii? Totusi, merita remarcata prestatia Realitatii TV, care are o audienta medie de cinci ori mai mare decat a competitorilor sai. La capitolul noutati merita mentionata emisiunea cu Andrei Gheorghe, care, desi face audiente bune, nu se numara inca printre primele productii ale Realitatii TV.

Desi piata TV s-a maturizat, paradoxal, multe emisiuni TV s-au cam infantilizat. Mai ramane sa auzim coruri de rasete si la jurnalele de stiri. Faptul ca nu se poate vorbi de emisiuni care sa rupa gura targului nu este iesit din comun atata vreme cat retetele descoperite in ultimii ani functioneaza cu succes, iar publicul continua se le consume fara proteste. Cea mai buna dovada este faptul ca in toamna anului trecut un roman statea in fata televizorului 218 minute in medie pe zi, in timp ce in aceeasi perioada a acestui an media a ajuns la 227.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri