Administratorii companiei britanice care detine revista Reader’s Digest au inceput negocierile pentru vanzarea publicatiei si se arata optimisti dupa primele discutii cu nu mai putin de trei potentiali cumparatori, potrivit presei internationale, informeaza NewsIn.
Dincolo de acest optimism, cei care se ocupa de aceasta tranzactie marturisesc insa ca pretul de vanzare continua sa scada in negocieri.

Desi procedurile pentru vanzarea revistei sunt in curs, compania lucreaza la numerele din aprilie si mai, dar si la schimbarea strategiei de marketing, care pana acum presupunea reclame prin posta si premii substantiale.

La inceputul acestei saptamani, compania de media Reader's Digest Association (RDA) a anuntat finalizarea cu succes a etapei de restructurare, dupa ce, la sfarsitul anului trecut, intrase sub protectia Legii falimentului. Compania a iesit din procedura de insolventa, reusind sa isi micsoreze datoriile cu 75% si sa diminueze rata bruta de indatorare pentru finantarea activitatii operationale, de la 17,5 la 3,2.

Datoriile RDA se mentin insa la peste 125 de milioane de lire sterline, iar compania continua sa scada in profit. Reader’s Digest a vandut, in a doua jumatate a anului trecut, 465.028 de exemplare, cu peste 14% mai putin decat in aceeasi perioada din 2008, avand o scadere anuala de 22,8%.

In Romania, Reader's Digest s-a lansat in 2004, odata cu infiintarea editurii din Bucuresti, iar revista a fost lansata in 2005, avand un tiraj mediu de peste 100.000 de exemplare.

Revista, al carei titlu inseamna, in traducere libera, ”culegere de rezumate pentru cititori”,
are insa o istorie de peste 70 de ani, timp in care a ajuns sa fie publicata in peste 50 de editii si 21 de limbi. Reader's Digest are un model de business unic, cel putin in Romania, prin atragerea clientilor prin marketing direct, si nu prin librarii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri