Ringier AG si Axel Springer AG au infiintat la 1 iulie 2010 o noua companie, prin fuzionarea operatiunilor pe care cele doua grupuri media le detin in Europa de Est. Noua companie se numeste Ringier Axel Springer Media AG.
La circa patru luni dupa anuntul facut in luna martie, noua companie a fost infiintata si a devenit operationala. Autoritatile care supravegheaza concurenta din Polonia, Serbia, Slovacia, Republica Ceha, Elvetia, Germania si Austria au aprobat fuziunea. In Ungaria, asa cum partile se asteptau, decizia autoritatilor nu a fost inca luata. Integrarea operatiunilor celor doua organizatii din Ungaria in noua companie reiesita in urma joint-venture-ului este planificata ca un pas ulterior, in momentul primirii aprobarii de la Consiliul Concurentei din Ungaria.

Operatiunile Ringier din Romania au fost excluse din noua structura. La conferinta anuala Ringier care a avut loc in aprilie la Bucuresti, CEO-ul companiei Christian Unger a anuntat ca operatiunile romanesti vor fi integrate utlerior. “Axel Springer are aici o cota parte din Edipresse, trebuie sa vorbim cu ei, cum poate arata o colaborare intre cele doua parti. Insa credem ca va fi inclusa si Romania in acest joint venture”, a explicat Unger.

Noua companie a fost lansata sub numele Ringier Axel Springer Media AG. Numele tine cont de radacinile companiei, doua dintre cele mai mari trusturi media europene, cu prezenta internationala.

Axel Springer AG si Ringier AG si-au anuntat decizia de fuziune in data de 23 martie 2010. In acest joint-venture, Axel Springer integreaza operatiunile sale din Polonia, Republica Ceha si Ungaria, in timp ce Ringier contribuie cu operatiunile din Serbia, Slovacia, Republica Ceha si Ungaria. Sediul central se afla la Zurich.

Cu o cifra de afaceri de aproximativ 414 milioane euro si EBITDA de 62 milioane euro, cu aproximativ 4.800 de angajati, Ringier Axel Springer Media AG se situeaza printre cele mai mari companii media din Europa de Est. Se estimeaza ca noua companie va fi listata la bursa in trei – cinci ani.

Ringier Axel Springer Media AG va fi condusa de Florian Fels (foto), 43, care pana in prezent a ocupat functia de CEO Central Europe la Ringier AG. Inainte de a se alatura companiei Ringier, Fels a fost Managing Director al Axel Springer Poland. Mark Dekan (33) este numit CFO (Chief Financial Officer). Dekan a fost pana in prezent Commercial Director Finances & Services la Axel Springer AG.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri