Vezi care sunt cele mai importante insemnari de business din blogosfera romaneasca, din primele zile ale acestui an.

Businessday.ro scrie despre doi ani de stabilitate financiara, 2009 si 2010. In ultimii doi ani moneda nationala a ramas relativ stabila in fata euro – intre un minim de 4,03 si un maxim (conjunctural – decizia CCR pe Legea Pensiilor) de 4,37 exista o diferenta de doar 0,34 lei sau 8,4%, mult mai mica decat diferenta inregistrata in 2008 si 2007, ani in care cursul valutar a variat intre un minim de 3,1 si un maxim de 4 lei pentru un euro.

• Taxarea averilor mari. Ce ne arata istoria si cum functioneaza in alte tari?, se intreaba Dan Popa, pe blogul hymerion.ro. Impunerea de taxe pe marile averi a provocat mai mereu in Romania (inca din vremea Pricipatelor) mari tensiuni. Luati in parte, cei cu care am discutat, erau de acord cu taxarea bogatiei, dar sa nu se inceapa cu ei. Masura este evident de stanga si nu are nicio alta idee in spate decat carpirea veniturilor la buget.

• Anul 2011 nu va fi un an mai bun decat 2010 (desi guvernantii sau consilierii lor se chinuie din toti rarunchii sa ne convinga de contrariul), sustine Cristian Paun, pe blogul sau. "Cele mai importante argumente in sprijinul aceste afirmatii sunt fiscalitatea excesiva la care s-a ajuns in Romania si jaful ridicat la rang de politica de stat cu banii de la buget".

• Pe logec.ro gasim o insemnare cu titlul Raportul salariati/pensionari si rezultatele alegerilor.

• Razvan Pascu a notat, pe blogul sau, impresii de la revelionul petrecut la Santiago de Chile. "Am sosit in Santiago de Chile in dimineata zilei de 31 Decembrie, adica in ultima zi a anului. Ma asteptam sa gasesc un oras pustiu, magazine inchise, transport public la program “lejer”, dupa modelul oraselor europene. Ei bine, nu s-a intamplat deloc asa. In ziua de 31 Decembrie, Santiago si-a dus pana spre seara viata in mod normal, iar seara am asistat la o petrecere de Revelion cum nu am mai petrecut alta".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Media & Pub »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revista blogurilor de business: ,,Am incercat si noi si nu a mers"