17 ONG-uri cer demiterea ministrului Culturii

Un numar de 17 organizații non-guvernamentale solicita premierului Emil Boc si viceprim-ministrului Marko Bela demiterea ministrului Culturii și Patrimoniului National, Kelemen Hunor, pe care il acuza de lipsa de implicare in procesul de distrugere a patrimoniului.

„Organizatiile non-guvernamentale considera atitudinea lui Kelemen Hunor in proiectul Diametrala Buzesti – Berzei - Uranus in profund dezacord cu misiunea si portofoliul sau de ocrotitor al patrimoniului. Lucrarile s-au derulat, pana in acest moment, fara un aviz din partea Ministerului Culturii si Patrimoniului pentru proiectul in ansamblu”, se arata in comunicatul ONG-urilor.

Ministrul putea si era obligat sa solicite sistarea lucrarilor in zona pana la emiterea acestui aviz, mentioneaza documentul citat. Cu toate acestea, ministerul a emis avize de desfiintare individuale pentru 60 de cladiri istorice din zona Berzei – Buzesti. Mai mult, a emis ultimele 18 avize dupa ce se angajase in fata ONG-urilor ca nu mai emite avize de desfiintare.

„Ministerul Culturii nu a luat nici o masura fata de demolarea ilegala a imobilului din str. Berzei 34, parte a unui ansamblu monument istoric. Cu dispret fata de lege si fata de mandatul sau de ocrotitor al patrimoniului, a avizat ulterior demolarea deja consumata”, subliniaza reprezentantii organizatiilot non-guvernamentale.

Printre organizatiile care de demiterea ministrului Culturii se numara: ActiveWach – Agentia de Monitorizare a Presei, Asociatia Bucuresti, Asociatia Pro Democratia – Club Bucuresti, Asociatia Salvati Bucurestiul si Fundatia Eco-Civica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri