Bitcoin a depasit in cautari pe Google creditele si depozitele bancare. Seful JPMorgan: Cine cumpara este un prost

In Romania, termenul Bitcoin a ajuns anul acesta sa fie mai cautat pe Google decat actiunile, creditele sau depozitele bancare, iar pe plan global numarul celor interesati sa cumpere moneda virtuala l-a depasit pe cel al persoanelor care vor sa achizitioneze aur. Cine sunt sustinatorii si criticii monedei virtuale si ce spun acestia?

Interesul pentru Bitcoin a explodat in Romania in luna mai, atunci cand moneda virtuala si-a dublat cotatia, de la 1.320 dolari, la aproximativ 2.736 dolari. Ca urmare, numarul cautarilor termenului “Bitcoin” a ajuns in acea luna sa depaseasca pentru prima data cautarile pentru “credite”, potrivit datelor Google Trends. Tot in acea luna Bitcoin a reusit sa depaseasca in mod clar si cautarile termenului “actiuni”, care in continuare trezesc un interes mult mai mic utilizatorilor comparativ cu moneda virtuala.

Pe plan international, cautarile in Google ale expresiei “Buy Bitcoin” (“Cumpara Bitcoin”) au depasit recent cautarile pentru “Buy Gold” (“Cumpara Aur”). Interesul pentru aur a scazut in ultima perioada, dupa ce temerile privind iesirea Marii Britanii din UE si protestele din Catalunia nu au reusit sa faca suficient de multi investitori sa caute un refugiu financiar.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Money »Setari Cookie-uri