Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative estimeaza ca va ajunge la peste 20.000 de participanti pe pilonul III pana la sfarsitul anului, iar pana in 2015 vrea sa administreze active nete in valoare de 300 milioane euro, au anuntat reprezentantii companiei.
Pentru 2010, Allianz-Tiriac tinteste sa ajunga sa administreze active nete de 60 milioane euro pe pilonul III.

Allianz-Tiriac Pensii Private Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Administrat Privat si a Fondurilor de Pensii Facultative estimeaza ca pana la sfarsitul lui 2008 va ajunge la peste 70.000 de agenti de marketing, din care 20.000 agenti proprii si 50.000 de brokeri, conform reprezentantilor societatii.

Totodata, compania vrea sa ajunga la o cota de piata de peste 30% pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), la finalul lui 2008.

AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-Tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative) aveau la 31 august active nete in administrare in valoare de 522.111 lei (159.574 euro), impartite astfel: AZT Moderato - 4.370 de participanti si cu o valoare a activului net de 496.853 lei si AZT Vivace - cu un activ net de 25.258 lei si 305 participanti, conform datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Comisionul de administrare aplicat la activul net al fondului de pensii facultative (pilonul III) este stabilit la un nivel anual de 1,09% pentru AZT Moderato si 1,5% pentru AZT Vivace.

Potrivit legislatiei in vigoare pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 de ani si sase luni. Contributia la pensiile facultative nu poate depasi 15% din salariul brut si sunt deductibile in limita a 200 de euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.

Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007. In acest an, contributiile pentru pensiile facultative ar urma sa insumeze 40-50 milioane euro, iar numarul participantilor ar putea ajunge la 200.000, potrivit unor estimari initiale ale Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Money »



Setari Cookie-uri