Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) a lansat pe site-ul propriu o sectiune ce cuprinde informatii pentru clientii fondurilor de pensii private, cum ar fi datele de contact ale administratorilor si analize ale prospectelor ce apartin fondurilor de pensii.
Demersul vine pentru a creste gradul de informare, educatie financiara si transparenta pe piata de pensii private.

Astfel, participantii la toate fondurile de pensii: se pot astfel informa cu privire la continutul schemelor de pensii private, pot face comparatii avizate intre produse si isi pot consulta prin Internet situatia contului personal de pensie privata (optiune disponibila pentru 90% dintre participantii Pilonului II si 66% dintre participantii Pilonului III).

De asemenea, utilizatorii pot cere consultanta si sprijin de la administratorii fondurilor si pot solicita informatii sau trimite opinii/observatii/reclamatii la fonduri sau la CSSPP.

APAPR este asociatia romaneasca a fondurilor de pensii private si a bancilor depozitare. APAPR numara in prezent 20 de membri (15 administratori de fonduri de pensii private, 5 banci depozitare), care concentreaza peste 99% pe piata de pensii private obligatorii (Pilonul II) si mai mult de 94% din piata de pensii private facultative (Pilonul III).

Asociatia a fost acceptata recent in cadrul structurilor celor mai influente organisme internationale din domeniu: EFRP (European Federation for Retirement Provision) si FIAP (International Federation of Pension Funds Administrators).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cum ar putea fi imbunatatita functionalitatea Pilonului II de pensii