Analistul casei de brokeraj Target Capital recomanda mentinerea actiunilor SIF Transilvania si ofera un pret-tinta pentru urmatoare 12 luni de 0,670 lei/actiune.

La sfarsitul primului semestru, lunii iunie valoarea activelor administrate de companie se ridica la 1,65 miliarde lei, cea mai mare pondere in structura portofoliului fiind detinuta de companiile listate (61%).

In ultimele trimestre rezultatele SIF3 au fost influentate de factori cu indicenta nepermanenta, precum vanzarea participatiei la Bancpost, sau decizia BCR de a nu acorda dividende pentru anul 2009.

Pentru analiza comparative, analistul Target Capital a selectat societatile de investitii financiare listate la Bursa de Valori Bucuresti (SIF1, SIF2, SIF4, SIF5).

“Din punct de vedere al indicatorului PER, SIF Transilvania este supraevaluata raportat la companiile analizate (prezinta un PER de 20,4 – superior mediei de 11,4 a celorlalte SIF-uri)”, explica Andrei Radulescu in raportul de analiza.

Pe de alta parte, compania este subevaluata din punct de vedere al indicatorului P/BV (nivel de 0,9 – inferior mediei de 1 a celorlalte SIF-uri).

“Date fiind incertitudinile cu privire la evolutia economiei mondiale si a pietelor internationale de capital, precum si riscurile din plan intern (bugetar, politic, social), recomandam o atitudine prudenta in luarea deciziilor de investitie in titlurile SIF3”, se mai arata in raport.

Pretul tinta pentru urmatoarele 12 luni pentru cotatiile SIF3, stabilit prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF, comparativa si alternativa, este 0,67 lei.

Cu toate acestea, analistul mentioneaza doua scenario alternative. In cazul unui climat macro-bursier international si intern nefavorabil in perioada urmatoare, titlurile SIF3 ar putea scadea pana la 0,30 lei (cu etapa intermediara la 0,45 lei).

In cazul unei ameliorari semnificative a climatului macro-bursier international si intern in perioada urmatoare, titlurile SIF3 ar putea creste pana la 1,32 lei (cu etape intermediare la 0,61 lei, 0,83 lei, respectiv 1,06 lei).

“Avand in vedere ca in urmatoarele 12 luni am putea asista la o imbinare a celor doua scenarii, recomandam mentinerea titlurilor SIF3”.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Money »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si