Ofertele anterioare de mesagerie instant erau disponibile doar intre prietenii de pe Facebook si utilizatorii erau obligati sa intre in aplicatia Facebook – procedura mai lenta decat aplicatia optimizata pentru chat.

Noua aplicatie, care poate fi instalata pe iPhone si pe smartphone-urile ce ruleaza Google Android, va duce la cresterea concurentei intre operatori telecom, producatori de terminale mobile si firme care ofera servicii de mesagerie.

Facebook Messenger, de exemplu, intra in concurenta cu servicii de mesagerie oferite de Apple si Google precum si Blackberry Messenger al Research In Motion. Start-up-uri mai mici, precum GroupMe, au inceput de asemenea sa ofere servicii similare. In paralel, operatorii telecom percep tarife pentru mesaje text.

Citeste si:

Serviciul poate fi folosit pentru a comunica atat cu prietenii de pe Facebook cat si cu contactele listate in telefon, conform Facebook. Mesajele pot fi trimise de asemenea unui grup de oameni.

Compania americana a lansat serviciul de chat pe website in 2008. Compania a anuntat luna trecuta un parteneriat cu Skype pentru a oferi video chat pe website.