Yahoo a concediat marti pe Carol Bartz, director executiv al Yahoo, dupa ce mai bine de doi ani si jumatate compania se afla in “letargie financiara”, scrie Denverpost.com. Investitorii au avut timp sa se convinga de faptul ca Bartz nu va putea sa aduca gigantul online pe drumul cel bun.
Board-ul Yahoo a numit pe Tim Morse, CFO, ca director executiv interimar. Bartz l-a angajat pe Morse de la producatorul de cip-uri Altera Corp. in urma cu doi ani, pentru a o ajuta sa reduca costurile. Yahoo a anuntat ca este in cautare de inlocuitor permanent.

Programul de reduceri impus de Bartz a dus la cresterea profitului companiei, insa nu si a cifrei de afaceri, intr-o perioada in care veniturile generate din publicitate online sunt in crestere.

Inabilitatea lui Carol Bartz de a intoarce Yahoo pe drumul cel bun, cumulat cu anumite probleme in parteneriatul Yahoo-Microsoft pe segmentul motorului de cautare si o investitie in gigantul chinez Alibaba Group au dus la destituirea sefei companiei.

Intr-un e-mail trimis angajatilor intitulat “La revedere”, Bartz a scris “Sunt foarte trista sa va spun ca tocmai am fost concediata, prin telefon, de catre presedintele board-ului Yahoo”.

Yahoo a inlocuit trei CEO in patru ani. In tot acest timp, Yahoo a pierdut teren pe segmentele de cautare si publicitate online, in fata Google si Facebook.

Valoarea unei actiuni Yahoo era marti de 12,91 $, cu 4% mai mult decat in ziua numirii lui Carol Bartz ca CEO. Tot in acest timp, valoarea actiunilor Google a crescut cu 200 $, echivalentul a 66%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri