Board-ul Yahoo a numit pe Tim Morse, CFO, ca director executiv interimar. Bartz l-a angajat pe Morse de la producatorul de cip-uri Altera Corp. in urma cu doi ani, pentru a o ajuta sa reduca costurile. Yahoo a anuntat ca este in cautare de inlocuitor permanent.

Programul de reduceri impus de Bartz a dus la cresterea profitului companiei, insa nu si a cifrei de afaceri, intr-o perioada in care veniturile generate din publicitate online sunt in crestere.

Inabilitatea lui Carol Bartz de a intoarce Yahoo pe drumul cel bun, cumulat cu anumite probleme in parteneriatul Yahoo-Microsoft pe segmentul motorului de cautare si o investitie in gigantul chinez Alibaba Group au dus la destituirea sefei companiei.

Citeste si:

Intr-un e-mail trimis angajatilor intitulat “La revedere”, Bartz a scris “Sunt foarte trista sa va spun ca tocmai am fost concediata, prin telefon, de catre presedintele board-ului Yahoo”.

Yahoo a inlocuit trei CEO in patru ani. In tot acest timp, Yahoo a pierdut teren pe segmentele de cautare si publicitate online, in fata Google si Facebook.

Valoarea unei actiuni Yahoo era marti de 12,91 $, cu 4% mai mult decat in ziua numirii lui Carol Bartz ca CEO. Tot in acest timp, valoarea actiunilor Google a crescut cu 200 $, echivalentul a 66%.