Inca de la aparitia primelor date legate de spionarea continua a informatiilor de catre Serviciile Secrete americane, Internetul vuieste in aceste zile pe seama unor noi informatii care au ajuns pe mana jurnalistilor britanici de la The Guardian.
Potrivit acestora, organizatia PRISM, care colecteaza constant informatii de la utilizatorii de Internet ar fi adunat intr-o singura luna aproape 3 miliarde de informatii de pe calculatoarele din SUA si peste 100 de miliarde de date din cele la nivel global.
In topul celor mai spionate tari, potrivit datelor obtinute de The Guardian, se afla Iranul si Israelul, cu informatii legate cu precadere de programele nucleare ce insumeaza peste 14 miliarde de date, urmate indeaproape de Pakistan, cu 13,5 miliarde, Iordania (12,7 mld.), dar si Egiptul (7,6 mld.) sau India (6,3 mld.).
Prezenta Iranului si a Israelului in top este de asteptat ca urmare a situatiei tensionate dintre cele doua tari.
Harta de mai jos prezinta grafic tarile de pe glob in care spionajul a avut un nivel mai ridicat.

Isteria creata in jurul acestui subiect a inceput in prima parte a acestei luni, cand un fost agent al NSA (Agentia de Securitate Americana) ar fi dat publicitatii informatii secrete legate de planurile Agentiei de a stoca informatiile utilizatorilor.
In acest scandal au fost incluse si serviciile Facebook, Google, Microsoft si Apple, acuzate ca ar furniza NSA informatii despre utilizatorii care le acceseaza platformele.

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri