Compania americana Apple se apara in incidentul ce a dus la raspandirea pe Internet a cateva zeci de fotografii cu circa 20 de vedete dezbracate, spunand ca sistemul iCloud ramane sigur, scrie presa internationala.

Fotografiile nud au fost extrase prin atacuri punctuale ce nu a reusit sa pericliteze sistemul. Conturile individuale au fost hack-uite si apoi au fost extrase imaginile. Atacul nu a avut un scop mai masiv. Desi companiile de securitate incearca sa scoata fotografiile de pe site-urile care nu au copyright, expertii considera ca nu exista nicio posibilitate ca acestea sa nu continue sa se raspandeasca. Internetul este un teren vast si este imposibil sa cercetezi fiecare “colt” al sau.

Apple a declarat ca inginerii companiei lucreaza asupra problemei si au descoperit ca a fost un atac indreptat impotriva unor anumite conturi si nu asupra sistemului iCloud. Practic, hackerii nu au incercat sa acceseze iCloud sau facilitatea Find my iPhone.Printre vedetele ale caror poze nud au fost raspandite pe Internet se numara Jennifer Lawrence, Ariana Grande si Kate Upton.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea New Media »Citește și
#CoronaBizSurvivor: APPLE își va închide toate MAGAZINELE
Setari Cookie-uri