Intr-o lume extrem de tehnologizata, iti poti proteja cu adevarat viata privata? Hackerii pot sparge sisteme din ce in ce mai complexe, supravegherea in masa zdrobeste libertatea de exprimare si, in ciuda studiilor care dezvaluie ca astfel de practici starnesc teama, guvernele si corporatiile continua (inclusiv prin Pokemon Go, cel mai recent joc care pare sa acapareze intreaga atentie pe Internet – n.r.) sa inregistreze, la propriu, multe aspecte ale vietii noastre.

Recent, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg a postat o fotografie pentru a celebra 500 de milioane de utilizatori pe Instagram. In fotografie, cofondatorul retelei sociale tine in maini o rama care imita Instagram, in timp ce sta la biroul sau. Insa (probabil ironic, avand in vedere titlul articolului), privitorii au remarcat ceva care i-a intrigat mai mult.

Dupa cum vei vedea in imaginea de mai sus, internautii au subliniat ca laptop-ul lui Zuckerberg pare a avea o bucata de scotch care acopera atat webcam-ul, cat si microfonul, scrie presa internationala.

Vorbim de paranoia, sau cineva care chiar cunoaste industria si modalitatile de spionaj moderne?

Zuckerberg face practic si un efort fizic pentru a impiedica hackerii sa ii incalce viata personala, si face asta in cunostinta de cauza. In 2004, Edward Snowden a admis ca NSA utilizeaza un plugin numit GUMFISH pentru a controla webcam-uri. Un alt instrument folosit se numeste Captivated Audience pentru a pune stapanire si asupra microfoanelor. Acest lucru le permite sa inregistreze conversatii private.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri