Insula italiană Sardinia a decis să limiteze numărul turiștilor care îi pot accesa plajele, impunând o serie de măsuri în acest sens, printre care și plata unor taxe pentru accesul pe unele dintre aceste plaje.

Astfel, Spiaggia Rosa, una dintre cele mai cunoscute plaje din Sardinia, a început să aibă, în timp, o problemă cu turiștii care furau nisip, transmite euronews.

Prin urmare, plaja a fost închisă pentru turiști încă de la mijlocul anilor 1990, în vreme ce, în prezent, o simplă plimbare pe plajă te poate costa o amendă de 500 de euro. Mai mult, orice persoană care este prinsă furând nisip va fi amendată cu 3500 de euro.

Alte două insule din arhipelagul La Maddalena, situat în Sardinia, Cala Brigantina și Cala Coticcio, au în acest moment accesul limitat pentru turiști.

Astfel, turiștii care vor să viziteze aceste plaje trebuie să își rezerve locul online și să plătească o taxă de 3 euro pentru a le putea accesa, dar chiar și așa, numai însoțiți de un ghid.

De asemenea, alte plaje din aceeași zonă, cum ar fi Cala Brandichi și Lu Impostu, limitează numărul de turișiti care le pot vizita la 1447, respectiv 3352, între 15 iunie și 15 septembrie.

Totodată, Cala Mariolu este o altă plajă care a aplicat o măsură similară, numărul de turiști care o pot vizita zilnic fiind de 700.

O altă măsură restrictivă este și limitarea timpului pe care turiștii îl pot petrece pe plaje, Cala Birìala fiind un exemplu în acest sens. Astfel, aici numai 300 de turiști au dreptul de a vizita plaja, iar asta pentru numai 90 de minute.

Nu în ultimul rând, pe coasta de vest a Sardiniei, faimoasa plajă Pelosa a impus un număr-limită de 1500 de turiști pe zi. Mai mult, acestora nu le este permis să aducă prosoape, ci saltele, motivul fiind că nisipul nu rămâne prins în textura acestora.

Sursa foto: Shutterstock / Cala Mariolu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri