Primaria Capitalei dezbate noul proiect de regulament de taxi care limiteaza utilizarea aplicatiilor de e-hailing. Astfel instituie pentru clienti obligativitatea utilizarii exclusive a dispeceratelor, prin comenzi telefonice sau aplicatii online care apartin respectivului dispecerat.

Proiectul anuleaza mare parte dintre beneficiile aduse consumatorilor de catre platformele-agregator, considera reprezentantii aplicatiei Clever Taxi. Aceste platforme pun in legatura directa soferii de taxi autorizati cu pasagerii, sporesc mobilitatea urbana prin intermediul tehnologiei si fac acest lucru distinct de dispecerat si complementar acestuia.

Conform unui index al traficului creat de TomTom, lider mondial in solutii telematice si administrare de flote, conducatorii auto din Capitala au pierdut la volan 218 ore. Cele mai mari intarzieri au fost inregistrate dimineata si seara: la inceputul programului timpul creste cu 90%, iar la finalul zilei cu 98%.

In acest timp, printr-o solutie tehnica ce a eficientizat industria taximetriei si a fluidizat traficul, Clever Taxi a facilitat transportul in siguranta pentru peste 500.000 de utilizatori, cu un timp mediu de raspuns de sapte secunde si o distanta medie de sosire a unui sofer de 600 de metri. Este in concordanta cu directia trasata chiar de Primarul General, Gabriela Firea, care si-a aratat preocuparea constanta atât pentru domeniul Smart City, cât si pentru un serviciu de taximetrie care sa ofere siguranta si confort bucurestenilor.

Bucurestenii dovedesc ca sunt smart acolo unde Municipalitatea esueaza sa faca din capitala un Smart City. Prin urmare, Clever Taxi ii provoaca pe utilizatori sa se alature proiectului Clever City. In Clever City, cetatenii pot plati serviciile de taxi cu cardul, pot da note soferilor, isi pot alege soferul si tariful preferat. Astfel, economisesc timp, energie si resurse. Este un pas inainte pentru bucurestenii care vor sa fie parte activa la modernizarea serviciilor de transport public. Asta intr-un oras caruia ii lipsesc solutiile smart, dar care, prin integrarea in mod eficient, civilizat si sigur a tot ceea ce inseamna transport urban, poate deveni Clever City.

Toti utilizatorii noi sau deja existenti pot beneficia de o cursa gratuita in limita a 15 lei daca introduc codul CleverCity. E valabil doar pentru cursele platite cu cardul in aplicatie in perioada 26 - 31 ianuarie. In Bucuresti, aproximativ 25% din soferi accepta plata cu cardul prin intermediul aplicatiei Clever Taxi, iar numarul este in continua crestere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea New Media »


Setari Cookie-uri