Compania farmaceutica A&D Pharma s-a delistat astazi de la bursa din Londra, ultima cotatie de ieri fiind de 4,3 euro, conform datelor de pe bursa.

Actionarii A&D Pharma au aprobat, in Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor de la inceputul lunii februarie, propunerea companiei de a se delista de la Bursa de la Londra.

Decizia de retragere a actiunilor de la tranzactionare a fost luata la patru ani dupa ce compania s-a listat pe piata de la Londra. La acel moment, A&D Pharma era evaluata la 400 milioane euro. In prezent, valoarea companiei este de 190 milioane euro. Listarea la Bursa din Londra s-a facut in speranta obtinerii de lichiditati, dar aceasta actiune s-a dovedit a fi fara succes.

Grupul farmaceutic A&D Pharma cuprinde patru divizii, cea de retail -Sensiblu, distribuitorul Mediplus, divizia de servicii medicale Anima si A&D Pharma Marketing&Sales.

A&D Pharma este inregistrata in Olanda. Actionarul majoritar al A&D Pharma, cu o participatie de 59%, este compania Sograno, inregistrata in Olanda si detinuta de Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury si Walid Abboud, 34% din titluri sunt tranzactionate pe bursa de la Londra, iar restul de 7% din actiuni este impartit intre fosti directori executivi ai grupului.

Citeste si Singura companie romaneasca de la Bursa din Londra vrea sa se delisteze. Care sunt motivele?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si