Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (O.P.S.P.I.) a acceptat ofertele tehnice depuse de sase consortii, la licitatia pentru selectia intermediarului ofertei secundare prin care statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP).

Update: Consortiul format din BRD, Citibank si Societe Generale a fost descalificat, pe motiv ca a depus oferta dupa ora limita.

Desi a ajuns la sediul OPSPI inainte de ora 12:00, inregistrarea oficiala a ofertei s-ar fi efectuat, potrivit unor surse din piata, la ora 12:07, transmite Mediafax.

OPSPI va analiza intr-o prima faza, de cel putin doua saptamani, oferta tehnica depusa de cele sase consortii, urmand ca in etapa finala sa se califice doar intermediarii care au obtinut peste 85 de puncte din 100 de puncte posibile.

In ultima faza de selectie se vor deschide si ofertele financiare, iar punctajul final va fi format in proportii egale (50%-50%) din rezultatul obtinut la oferta tehnica si cel de la oferta financiara.

Potrivit mai multor surse din piata de capital, consortiile ale caror oferte au intrat in cursa sunt: BCR cu JP Morgan si Intercapital Invest, Raiffeisen Capital&Investments cu Morgan Stanley, ING Bank cu UBS, UniCredit CA IB Securities cu Goldman Sachs, Alpha Bank cu Nomura si CEC Bank, BT Securities cu Renaissance Capital, Romcapital si EFG Securities, informeaza Mediafax.

Ofertele pentru intermedierea operatiunii trebuia depuse pana miercuri ora 12:00.

Statul vrea sa vanda 9,84% din actiunile OMV Petrom din pachetul pe care il detine la companie, de 20,63% din titluri. Oferta secundara, estimata la 510 milioane euro, potrivit celui mai recent pret de la bursa, va fi cea mai mare din istoria Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Coform celor mai recente raportari, grupul austriac de petrol si gaze OMV detine 51,01% din actiunile OMV Petrom. Statul are, prin Ministerul Economiei, 20,63% din titluri, iar Fondul Proprietatea 20,11% din actiuni.

Citeste si Puterea exemplului: Oferta Petrom atrage gigantii financiari


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si