Iulia Navalnaia, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, a declarat luni într-un mesaj video că va continua munca soţului ei şi va lupta pentru o Rusie liberă, relatează Reuters şi AFP.

"Vreau să trăiesc într-o Rusie liberă, vreau să construiesc o Rusie liberă", a spus Iulia Navalnaia într-un mesaj video intitulat "Voi continua munca lui Aleksei Navalnîi", conform Agerpres.ro.

"Acum trei zile, Vladimir Putin mi-a ucis soţul, pe Aleksei Navalnîi. Putin l-a ucis pe tatăl copiilor mei", a spus Navalnaia, adăugând că va lupta împotriva Kremlinului alături de poporul rus pentru a crea o nouă Rusie.

"Prin el, (Putin) a vrut să ne omoare speranţa, libertatea, viitorul nostru", a spus Iulia Navalnaia.

"Voi continua munca lui Aleksei Navalnîi. Voi continua pentru ţara noastră, alături de voi. Vă chem pe toţi să fiţi aproape de mine (...) Nu este o ruşine să faceţi puţin, este o ruşine să nu faceţi nimic, este o ruşine să vă lăsaţi speriaţi", a declarat ea.

Kremlinul a negat implicarea în moartea opozantului rus.

Iulia a acuzat autorităţile ruse că au ascuns cadavrul soţului său şi că aşteaptă să dispară din corpul său urmele agentul chimic Noviciok.

În timpul detenţiei sale, Aleksei Navalnîi a fost "brutalizat, rupt de lume" şi "totuşi nu a renunţat", a mai spus ea.

"Soţul meu nu a putut fi înfrânt, şi de aceea Putin l-a ucis", a afirmat văduva opozantului rus.

Ea a promis că va afla "cine a executat această crimă" şi în ce circumstanţe.

În ziua anunţului morţii lui Aleksei Navalnîi, ea a vorbit, cu lacrimi în ochi, cerând ca Vladimir Putin să fie "pedepsit".

Opozantul rus şi principalul adversar al preşedintelui rus Vladimir Putin a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o colonie penitenciară din regiunea arctică, unde ispăşea o pedeapsă de 19 ani de detenţie.

El a fost închis de la întoarcerea sa în Rusia, la începutul lui 2021, iar sănătatea sa s-a deteriorat în ultimele luni.

Sursa foto: Dmitry Laudin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri