Statul va alege in maxim o luna firma sau consortiul de firme de brokeraj care vor intermedia listarea secundarea a unui pachet de 15% din actiuni Transelectrica (TEL), a anuntat Victor Cazana, seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI).

Acesta a mai adaugat ca vanzarea propriu zisa a pachetului din transportatorul de energie electrica va avea loc cel tarziu in toamna acestui an.

„Peste cel mult o luna veti afla si numele societatii de brokeraj pe care o vom selecta in cazul pachetului de actiuni al Transelectrica. Mai mult ca sigur toti intermediarii pentru pachetele de la Petrom, Transgaz, Transelectrica si Romgaz vor fi anuntati in 2011”, a declarat Cazana.

De asemenea, intermediarul ofertei de aproape 10% din actiunile OMV Petrom va fi anuntat cel tarziu saptamana viitoare.

„Pana la sfarsitul acestei saptamani sau saptamana viitoare vom anunta intermediarul ofertei, urmand ca actiunile sa fie vandute pana la jumatatea acestui an", spune Cazana.

In cursa pentru intermedierea ofertei Petrom au intrat sase consortii de firme, printre acestea aflandu-se si nume importante la nivel international, precum Morgan Stanley, Goldman Sachs sau JP Morgan.

In cazul Romgaz, intermediarul va fi selectat in toamna, in vreme ce oferta publica va avea loc in 2012.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si