IPO de lux: Prada vrea 2 mld. $ pe bursa din Hong Kong

Producatorul italian de articole de lux Prada vrea sa lanseze in iunie o oferta publica initiala la bursa din Hong Kong, pentru a obtine circa doua miliarde de dolari (1,6 miliarde euro), potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Reuters.

Vanzarea de actiuni, prima de acest tip a unei companii italiene la bursa din Hong Kong, ar putea evalua Prada la 10,7 miliarde de dolari, excluzand datoriile, scrie Mediafax.

Listarea este administrata de Intesa Sanpaolo, Credi Agricole, Goldman Sachs si UniCredit.

Prada urmeaza exemplul altor branduri Europene. intre care retailerul de produse pentru ingrijirea pielii L’Occitane International, care au vandut actiuni la Hong Kong, unde ofertele publice initiale au atins un nivel record anul trecut.

Orasul este o destinatie populara pentru shopingul de lux al turistilor din China, care au obtinut dreptul sa calatoreasca la Hong Kong in 2003.

Este pentru a cincea oara in ultimul deceniu cand Prada incearca sa vanda actiuni.

Profitul net al Prada a crescut de peste doua ori anul trecut, de la 100,2 milioane euro la 250,8 milioane de euro, ca urmare a cresterii din regiunea Asia-Pacific.

Veniturile au avansat cu 31%, la 2,05 miliarde de euro, cu o crestere de 63% in Asia, de aproape 30% in Statele Unite si de 20% in Europa.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri