Anuntul vine dupa ce consortiul format din Renaissance Capoital, BT Securities, EFG Eurobank Securities si Romcapital, a castigat concursul pentru selectarea brokerului care se va ocupa de oferta publica de la Petrom, estimata la 500 milioane de euro.

Biroul ce va fi deschis in Bucuresti va oferi servicii de fuziuni si achizitii, consultanta in procesul de privatizare si finantare pentru companii locale. Renaissance Capital lucreaza in prezent la doua mandate pe zona de fuziuni si achizitii pentru clientii romani din sectorul privat si intentioneaza sa urmareasca privatizarile si oferte viitoare in industrii cum ar fi cel de petrol si gaze, utilitati, sectorul bancar, cel al bunurilor de consum si al infrastructurii.

"Suntem decisi sa facem din piata romaneasca una din cele mai importante din regiune pentru noi. Credem in prezenta noastra aici, nu vizam proiecte sporadice”, a declarat, intr-un comunicat de presa, Milutin Nikolic, directorul Renaissance pe zona Europa de Sud-Est.

Citeste si:

RenaissanceCapital este lider in randul bancilor de investitii axate pe pietele emergente din Rusia, Europa de Est, Asia Centrala si Africa.

Sursa imagine: Compania