Administratorii Fondului Proprietatea (FP), americanii de la Franklin Templeton, au anuntat ca recomandarea catre actionari referitoare la o listare secundara a Fondului va fi facuta publica saptamana viitoare si nu pana la sfarsitul lunii iunie, asa cum fusese mentionat anterior.

„Luand in considerare numeroasele discutii cu bancile de investitii, precum si reactiile primite recent din partea investitorilor institutionali in cele trei saptamani de road show international, Managerul de Fond are nevoie de mai mult timp pentru a incorpora aceste noi informatii in recomandarea pentru actionari si, de asemenea, pentru a se consulta cu Comitetul Reprezentantilor cu privire la acest subiect”, se mentioneaza intr-un comunicat oficial.

Initial, anuntul fusese programat pana la sfarsitul acestei saptamani. Oficialii Franklin Templeton declarasera in aprilie ca Fondul Proprietatea va ramane doar pe BVB daca pana in iunie nu este luata nicio decizie cu privire la o dubla listare.

Actiunile FP au inchis sedinta de tranzactionare de joi in scadere cu 0,8%, pana la pretul de 0,535 lei/unitate. De la momentul listarii din ianuarie, Fondul a scazut cu 17,6% pe BVB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Scandal pentru voucherele de vacanta de la Salrom