Conducerea SIF Oltenia (SIF5) va cere actionarilor sa aprobe si alte modalitati pentru lichidizarea BCR, in cazul in care listarea pe Bursa a celei mai mari banci romanesti nu se realizeaza. Printre variantele propuse se afla si un schimb de actiuni BCR – Erste.

Potrivit unui comunicat trimis Bursei de la Bucuresti, SIF Oltenia convoaca AGA pe 22 septembrie pentru a mandata consiliul de administratie sa solicite listarea BCR. Sefii SIF5 au mai cerut si imputernicire pentru negocierea altor modalitati de lichidizare a participatiei la BCR, inclusiv prin vanzarea partiala a pachetului sau schimb de actiuni BCR cu Erste.

Transferul de actiuni ar putea sa fie realizat direct sau prin majorarea capitalului Erste.

Avand in vedere insa ca Andreas Treichl, presedintele bancii austriece, declara la finalul lunii iulie ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a evita listarea BCR, sefii SIF vor negocia cel mai probabil una dintre ultimele doua variante propuse.

AGA a fost convocata dupa ce un grup de actionari care detin peste 5% din actiunile SIF Oltenia a solicitat mandatarea CA-ului sa ceara listarea BCR. In grupul actionarilor respectivi se afla fonduri administrate de Aviva, Firebird, Certinvest, STK Financial, Broadhurst Investments, SAI Carpatica, BT Asset Management, ING Pensii Private dar şi SSIF Broker.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce s-a intamplat cu banii incasati de SIF Oltenia pentru vanzarea BCR