Roibu a declarat intr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti, ca isi va da demisia daca PCC SE va prezenta actionarilor solutii salvatoare, realiste si daca isi va lua un angajament scris cu Ministerul, gajand cu participatiile la combinat si la concurentul PCC Rokita din Polonia.

„Dl. Constantin Roibu, aflat de peste douazeci de ani in functiile de Presedinte al Consiliului de Administratie si Director General al Oltchim, a adus societatea intr-o situatie catastrofala, ceea ce il descalifica pe dl. Roibu ca manager. Prin urmare, acesta ar trebui sa demisioneze neconditionat. PCC SE nu vede nicio posibilitate de discutie pe aceasta tema cu domnul Roibu. Acesta nu este in masura sa solicite celorlalti actionari solutii de reabilitare a companiei, pe care el insusi nu a fost capabil sa le identifice”, se arata intr-un comunicat remis de PCC.

Compania a mai spus ca este pregatita in orice moment sa inceapa cooperarea si discutiile cu Ministerul Economiei cu privire la solutiile pentru a salva, restructura, reorienta si dezvolta Oltchim, pe baza tendintelor pietei si a unui plan de afaceri real.

„PCC SE isi exprima increderea ca, intr-un proces de privatizare transparent, toate partile interesate vor fi in masura sa-si prezinte ofertele pentru Oltchim. PCC SE este pregatit pentru acest proces. Dorim sa reamintim faptul ca, in cazul in care va prelua Oltchim in urma unui proces de privatizare transparent, strategia sa pentru Oltchim urmareste sa restructureze, sa modernizeze si sa dezvolte Oltchim SA, cu beneficii pe termen lung pentru companie, actionari, angajati si comunitatea locala”, se mai arata in comunicat.

Citeste si:

Nemtii de la PCC, principalul actionar minoritar de la Oltchim Ramnicu Valcea (OLT), il acuza pe directorul si presedintele companiei, Constantin Roibu, ca incearca sa impiedice procesul de privatizare deoarece nu vrea sa isi piarda functiile. Atacul reprezinta un nou episod in lunga serie de contre dintre managerii si actionarii combinatului chimic. Citeste aici mai multe detalii.

Combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) poate fi inclus pe lista companiilor de stat pentru care Guvernul va introduce management privat, alaturi de Hidroelectrica si Compania Nationala a Huilei (CNH), a declarat ministrul Economiei, Ion Ariton, luna trecuta.

La inceputul lunii, combinatul chimic Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT) a anuntat ca va trimite in somaj tehnic 1.025 de angajati, pana la finele lunii august. De asemenea, activitatea companiei va fi restransa pana la 30% din cauza dificultatilor de finantare a capitalului de lucru.

Mai citeste si Drumul Oltchim catre profit. INTERVIU cu reprezentantul PCC in Romania