“Privind la evenimentele pe care le asteptam in urmatoarele cateva zile si chiar 2-3 saptamani, avem anticipari pozitive pentru evolutia pietei pe termen scurt. Parerea noastra este ca Greciei ii va fi acordata de aceasta data transa de imprumut de la FMI, BCE si UE”, se mentioneaza intr-o nota trimisa investitorilor inaintea deschiderii sedintei de marti.

Trimestrul al treilea a fost unul dificil pentru burse, fondurile de investitii avand interesul sa isi imbunatateasca imaginea portofoliilor, considera KTD Invest.

“Ca o consecinta a acestor manevre de <cosmetizare>, de regula bursele au usoare cresteri la nivelul indicilor in ultima saptamana din trimestru. Incepand de la finalul saptamanii viitoare marile companii internationale vor incepe sa raporteze profiturile la trimestrul III si exista o buna probabilitate ca acestea sa fie pe placul investitorilor”, mentioneaza analistii firmei de consultanta in investitii.

Citeste si:

In acest context, analistii KTD spun ca este destul de probabil sa vedem o tendinta favorabila pe pietele internationale si locale pentru urmatoarele zile si chiar 1-2 saptamani.

Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere ziua de marti, cea mai buna evolutie fiind notata pe indicele BET-FI, care castiga 2,3%. De cealalta parte, BET, principalul indice al pietei, era in urcare cu 1,7%. Actiunile Fondului Proprietatea (FP) erau cele mai tranzactionate din piata, iar pretul acesta inregistra un avans de 1,7%, pana la 0,4375 lei/unitate.

Optimismul era prezent si pe plan extern, acolo unde indicele francez CAC 40 crestea cu 3%, urmat de indicele german DAX, cu un plus de 2,9%.

Sursa tabel: KTD Invest