Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vrea ca Guvernul Romaniei sa aprobe strategiile de privatizare pentru societatile din portofoliul Fondului Proprietatea, in vederea listarii acestora. Reactia BVB vine la scurt timp dupa ce statul roman a votat impotriva listarii Hidroelectrica.
Oficialii Bursei apreciaza ca listarea acestor societati va aduce beneficii tuturor actorilor implicati: statului roman, companiilor, Fondului Proprietatea si actionarilor acestuia, si va determina imbunatatirea vizibilitatii pietei de capital din Romania atat la nivel local, cat si international.

Listarea societatilor va permite accesul mai facil la finantare, cresterea transparentei acestora si a responsabilizarii managementului companiilor in fata tuturor actionarilor, precum si necesitatea respectarii regulilor de guvernanta corporativa in calitate de emitent listat.

“Suntem increzatori ca derularea ofertelor publice pentru companiile de stat din domeniile energetic, telecomunicatii, transporturi va atrage fonduri semnificative, necesare pentru realizarea de investitii in vederea dezvoltarii afacerii acestora. Transparenta, principalul atu adus de listare va determina eficientizarea activitatii companiilor de stat generand astfel plus valoare pentru actionarii acestora”, mentioneaza, intr-un comunicat oficial, Valentin Ionescu, directorul general al BVB.

Reprezentantii bursei si-au reafirmat disponibilitatea de sprijin al Guvernului Romaniei in procesele de derulare a ofertelor publice initiale si/sau secundare de vanzare a pachetelor de actiuni si de listare a societatilor respective.

Ieri, Fondul Proprietatea a anuntat ca statul roman a votat impotriva listarii Hidroelectrica. Vezi aici motivele.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri