Bursa de Valori Bucuresti (BVB) vrea ca Guvernul Romaniei sa aprobe strategiile de privatizare pentru societatile din portofoliul Fondului Proprietatea, in vederea listarii acestora. Reactia BVB vine la scurt timp dupa ce statul roman a votat impotriva listarii Hidroelectrica.
Oficialii Bursei apreciaza ca listarea acestor societati va aduce beneficii tuturor actorilor implicati: statului roman, companiilor, Fondului Proprietatea si actionarilor acestuia, si va determina imbunatatirea vizibilitatii pietei de capital din Romania atat la nivel local, cat si international.

Listarea societatilor va permite accesul mai facil la finantare, cresterea transparentei acestora si a responsabilizarii managementului companiilor in fata tuturor actionarilor, precum si necesitatea respectarii regulilor de guvernanta corporativa in calitate de emitent listat.

“Suntem increzatori ca derularea ofertelor publice pentru companiile de stat din domeniile energetic, telecomunicatii, transporturi va atrage fonduri semnificative, necesare pentru realizarea de investitii in vederea dezvoltarii afacerii acestora. Transparenta, principalul atu adus de listare va determina eficientizarea activitatii companiilor de stat generand astfel plus valoare pentru actionarii acestora”, mentioneaza, intr-un comunicat oficial, Valentin Ionescu, directorul general al BVB.

Reprezentantii bursei si-au reafirmat disponibilitatea de sprijin al Guvernului Romaniei in procesele de derulare a ofertelor publice initiale si/sau secundare de vanzare a pachetelor de actiuni si de listare a societatilor respective.

Ieri, Fondul Proprietatea a anuntat ca statul roman a votat impotriva listarii Hidroelectrica. Vezi aici motivele.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri