Cel mai mare broker care activeaza pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va reveni la denumirea de Swiss Capital, spune Sorin Apostol, presedintele societatii de intermediere.
Apostol si Bogdan Juravle vor deveni si principalii actionari ai Swiss Capital, dupa ce belgienii de la KBC isi vand participatia din cadrul companiei.

KBC Securities, casa de brokeraj a grupului belgian KBC Group NV, a preluat integral, in 2007, pachetul de actiuni detinut de Sorin Apostol la Swiss Capital Romania.

KBC Securities a dominat topul brokerilor de pe BVB in ultimii ani, beneficiind in special de rulajele importante ale investitorilor institutionali straini.

In primele opt luni din 2011, KBC Securities a intermediat tranzactii in valoare de 3,8 miliarde lei pe BVB, reprezentand o cota de piata de 23,35%. A doua pozitie din clasament este ocupata de UniCredit CAIB Securities, cu o cota de 8,58%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri