La AGA au fost prezenti actionari care au 77,16% din titlurile Intercontinental, potrivit unui comunicat transmis de companie pietei Rasdaq a Bursei de Valori Bucuresti.

Majorarea capitalului a fost respinsa cu 58,49% din voturile celor prezenti.

Potrivit unor surse din actionariat, impotriva majorarii capitalului au votat unii dintre cei mai mari actionari, Mountbay si Lido.

Mountbat Limited, un off-shore din Cipru, este asociat cu The Nova Group Investments Romania la firma Zeta SPV Development Bucuresti, unde administrator este Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu. Mountbay controleaza 32,9% din actiunile Intercontinental.

Mountbay a cumparat in aprilie 32,9% din titlurile Intercontinental, in aceeasi zi in care Adamescu si-a majorat participatia si RHIC Holding, firma inregistrata in Luxembourg, a iesit din actionariat.

Dan Adamescu controleaza indirect 32,03% din actiunile Intercontinental. Prin firma de asigurari Astra, cel mai mare asigurator din Romania, are 16,32%, iar prin The Nova Group Investments inca 15,71%.

Firma Lido are 11,89% din actiunile Intercontinental, potrivit celor mai recente raportari.

Citeste si:

Intercontinental a completat pe 5 octombrie ordinea de zi a unei AGA cu o propunere a The Nova Group Investments de majorare a capitalului social cu 40 milioane lei, prin aport in numerar.

Propunerea a fost discutata luni in AGA, insa a fost respinsa.

Pe de alta parte, actionarii au aprobat rascumpararea unui pachet de actiuni reprezentand cel mult 10% din titlurile Intercontinental, in valoare maxima de 8,4 milioane lei.

In prezent, actiunile Intercontinental sunt tranzactionate la bursa la pretul de 0,0969 lei, cu putin sub valoarea nominala de 0,1 lei/titlu. Daca toate actiunile ar fi cumparate la pretul de la bursa, valoarea pachetului ar fi de 8,07 milioane lei.

Compania Hoteliera Intercontinental, care administreaza hotelul Intercontinental de cinci stele din Bucuresti, a inregistrat in primul semestru un profit de 1,9 milioane lei (470.000 de euro), fata de pierderi de 9,5 milioane lei in perioada similara a anului trecut. Cifra de afaceri a crescut cu 16%, la 23 milioane lei (5,5 milioane euro), de la 19,7 milioane lei.

Calculata la cel mai recent pret de la bursa, capitalizarea Intercontinental este de 80,7 milioane lei.