Drepturile de preferinta NEPI au fost admise la tranzactionare

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca au fost admise la tranzactionare, in cadrul Sectorului Alte instrumente financiare internationale, Categoria A - instrumente financiare asimilabile titlurilor de capital, drepturile de preferinta emise de New Europe Property Investments PLC - Isle of Man.

Simbolul emisiunii de drepturi este NEPR01.

Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) vrea sa-si majoreze capitalul cu 40 milioane de euro, iar investitorii interesati pot achizitiona drepturi de preferinta in perioada 7 - 18 noiembrie la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

Veniturile vor fi utilizate pentru a finanta potentialele achizitii in Romania, aflate in curs de negociere, iar in cazul in care aceste achizitii nu vor fi realizate, incasarile din oferta de drepturi vor fi folosite pentru rambursarea imprumuturilor existente, potrivit unui comunicat al fondului transmis Bursei.

In cadrul ofertei se vor emite 14,28 milioane de actiuni, insotite de drepturi de preferinta, aceasta fiind prima operatiune de acest tip din Romania pentru o companie straina.

Pretul de subscriere pentru actiunile noi este de 2,8 euro pentru actionarii inregistrati in Marea Britanie si Romania si 30 ranzi pentru cei din Africa de Sud, pret calculat pentru un curs de 10,7 ranzi/euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri