Trei companii mari din Bulgaria intentioneaza sa se inscrie la Bursa de Valori din Bucuresti, in conditiile in care bursele din cele doua tari urmeaza sa incheie un acord de colaborare, la sfarsitul lunii mai, transmite Novinite, citata de Mediafax.

Acordul privind schimbul de date referitoare la tranzactii face parte din eforturile celor doua burse de a deveni mai atractive pentru partenerii straini, a declarat Vassil Golemanski, director general al Bursei de Valori din Sofia.

Producatorul de baterii auto Monbat, compania de inginerie si constructii Enemona si compania miniera Kaolin analizeaza posibilitatea de a-si inscrie actiunile la o bursa din strainatate, potrivit Novinite.

De asemenea, Corporate Commercial Bank, care are in portofoliu aproape jumatate din depozitele companiilor de stat din Bulgaria, intentioneaza la randul ei sa se listeze in strainatate.

Intre companiile bulgaresti care au lansat deja oferte publice initiale la o bursa straina, respectiv la Bursa de Valori din Varsovia, se afla producatorul de medicamente Sopharma, fondul de investitii imobiliare InterCapital Property Development si grupul industrial Eurohold Bulgaria.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Ce (nu) au facut guvernele pentru promovarea bursei romanesti