Bursa de la Bucuresti a crescut usor, cu 0,39%, pentru a cincea sedinta consecutiv, intr-o piata in care lichiditatea a fost salvata de tranzactiile cu actiunile SIF Transilvania (SIF3) si Fondul Proprietatea (FP), informeaza Mediafax.

In ultimele cinci sedinte, indicele general al Bursei BET-C a avansat cumulat cu aproape 2,7%.

La inchiderea pietei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in crestere cu 0,54%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, se plasa cu 0,55% peste nivelul de miercuri. Indicele BET-XT reflecta evolutia primelor 25 de actiuni romanesti in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si Fondul Proprietatea.

Indicele extins BET-BK, care cuprinde cele mai lichide 25 de actiuni, inclusiv titlurile bancii austriece Erste (EBS), a avansat cu 0,56%, in timp ce indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, a scazut cu 0,21%.

Totodata, indicele BET-FI, al actiunilor celor cinci SIF-uri si al titlurilor Fondului Proprietatea, a urcat cu 0,33%.

"Chiar daca fundamental multe companii sunt subevaluate, sentimentul continua sa fie principalul catalizator in aceste momente. Evolutiile viitoare vor depinde in mare masura de acest sentiment, dar si de evolutia rezultatelor trimestriale, cum s-a vazut clar in cazul raportarii SIF Transilvania. Totodata, vor conta si previziunile si calculele randamentelor dividendelor din urmatorul an. Foarte probabil ca aceste calcule sa justifice, in multe cazuri, achizitiile", a declarat pentru, directorul Departamentului Clienti al SSIF Broker, Adrian Ceuca.

Investitorii au transferat actiuni de 21,4 milioane lei (4,7 milioane euro), valoare cu o treime sub rulajul sedintei precedente, de 31 milioane lei (6,8 milioane euro).

Titlurile SIF Transilvania si Fondul Proprietatea au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 8,4 milioane lei si, respectiv, de 3,7 milioane lei. Cele doua actiuni au asigurat peste jumatate jumatate din rulajul pietei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dezastru pe Bursa: Site-ul BVB s-a inchis. BET-FI -10%; BET -8%