Oferta a fost aprobata joi de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), potrivit unui comunicat transmis de banca.

"Oferta initiala este de 50.000 de obligatiuni, fiecare avand valoarea nominala de 10.000 lei. In cazul in care subscrierile vor depasi acest numar, UniCredit Tiriac Bank poate creste numarul de obligatiuni pana la maximum 70.000 de unitati. Subscrierea minima este de 50 de unitati. Oferta va fi considerata incheiata cu succes daca minimum 70% din suma tintita este subscrisa", se arata in comunicat.

Operatiunea se va derula in perioada 14 - 21 iunie, iar subscrierile vor fi inregistrate doar la sediul din Bucuresti al intermediarul emisiunii, SSIF Broker
.
Fondurile nete rezultate in urma emisiunii obligatiunilor, dupa plata comisioanelor, onorariilor si a altor cheltuieli cu privire la emisiunea obligatiunilor vor fi utilizate in scop general de finantare, potrivit bancii.

"Suntem ferm increzatori in finalizarea cu succes a demersului nostru, avand in vedere discutiile pregatite din timp cu investitorii institutionali locali si internationali si reactiile pozitive din partea acestora. Emisiunea de obligatiuni este un element important in strategia noastra pe termen lung de diversificare a surselor de finantare, iar parametrii acesteia au fost alesi dupa o monitorizare atenta si o proiectie minutioasa asupra conditiilor de piata. Initiativa reprezinta o reafirmare a angajamentului pe care il avem pe termen lung pentru Romania si a contributiei pe care dorim sa o avem la dezvoltarea pietei de capital locale", a declarat, in comunicat, Rasvan Radu, directorul general si presedinte executiv al UniCredit Tiriac Bank.

Cuponul obligatiunilor va fi de minimum 6% pe an, iar nivelul final al acestuia va fi anuntat public cel mai tarziu in a patra zi lucratoare de derulare a ofertei. Dobanda va fi platita semestrial, in datele de 15 iunie, respectiv 15 decembrie ale fiecarui an.

Obligatiunile urmeaza sa fie listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

In prezent, la BVB sunt cotate trei emisiuni de obligatiuni corporarative emise de Banca Europeana de Investitii (300 milioane lei), GDF Suez Energy (250 milioane lei) si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (130 milioane lei).

Radu a anuntat miercuri ca banca va emite in aceasta luna obligatiuni denominate in moneda nationala, cu o valoare de 500 de milioane lei si o maturitate, cel mai probabil, de 5 ani.

Emisiunea de obligatiuni este a doua de acest fel derulata in acest an pe piata locala, dupa cea prin care Banca Transilvania a imprumutat, in luna mai, 30 milioane euro prin vanzarea de obligatiuni pe sapte ani convertibile in actiuni.

UniCredit Tiriac Bank a inregistrat in primul trimestru un profit net de 60 milioane lei (13,7 milioane euro), in crestere cu 166,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar veniturile totale ale bancii au urcat cu 15,9%, la 352,4 milioane lei (80,4 milioane euro).

Activele totale ale bancii au ajuns, la finalul lunii martie, la 23,1 miliarde lei (5,2 miliarde euro), in urcare cu 3,6%. Banca avea in bilant credite de 17,3 milirde lei (19,9 miliarde euro, incluzand creditele externalizate), cu 6,8% mai mult decat in primul trimestru al anului trecut.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarand peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piata din Romania si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing si UniCredit Business Integrated Solutions.