Supranumit “Doctor Doom” din cauza previziunilor sale pesimiste, economistul Nouriel Roubini (foto) spune este mai degraba un “Doctor Realist”, atunci cand vorbeste despre perspectivele economice. Bloomberg l-a intrebat pe autoproclamatul “Doctor Realist” in ce ar investi 1 mil. de dolari.

Ca solutie de investitie, Nouriel Roubini a fost pus sa aleaga intre Bitcoin, actiuni sau un tablou al lui Picasso.

“Nu as investi in Bitcoin. Din punctul meu de vedere Bitcoin va face implozie cat de curand, este ca o schema ponzi. Este bine sa ai o investitie in arta, poti admira respectiva opera in propria casa. As prefera sa fac asta decat sa am niste actiuni intr-un sertar”, a declarat Nouriel Roubini.

In ceea ce priveste economia globala, analistul considera ca spiritul “de turma” incepe sa se simta din nou avand in vedere revenirea vizibila mai ales in SUA.

“Totusi, probleme din zona euro nu au fost rezolvate, in SUA inca exista un blocaj politic, ma tem de o aterizare fortata a Chinei si de asemenea exista riscuri geopolitice la nivel mondial, asa ca sunt inca multe lucruri care pot merge prost”, a spus Roubini.

OUG 114 ar 'musca' 110 mil....
Citeste si: OUG 114 ar 'musca' 110 mil. lei din profitul pe 2019 al Electrica


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
JP Morgan Chase isi lanseaza propria criptomoneda