Compania de prospectare geologica Prospectiuni (PRSN), controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a primit o solicitare din partea SIF Muntenia (SIF4) care cere distribuirea sub forma de dividende a profitului de anul trecut si, totodata, sa prezinte un raport privind activitatea filialelor din strainatate.

SIF Muntenia detine 11,83% din actiunile Prospectiuni si a introdus cele doua solicitari pe ordinea de zi a unei AGA programata de compania de prospectiuni pentru data de 29 aprilie, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Mediafax.

Prospectiuni a raportat pentru anul trecut venituri de 415,4 milioane lei (94,2 milioane euro), in crestere cu 20,5%, si a inregistrat un profit brut de 35,2 milioane lei, mai mare cu 56,4% fata de 2012. SIF Muntenia a cerut, totodata, si prezentarea unui raport privind creantele pe care Prospectiuni le are de incasat.

Prospectiuni este furnizor de servicii geofizice si geologice si are operatiuni in Europa si Africa de Nord si de Vest. Ovidiu Tender detine 55,71% din actiunile Prospectiuni, prin firma Tender SA Timisoara.

Compania nu a mai distribuit dividende din anul 2012, cand a acordat actionarilor 4,5 milioane lei din profitul inregistrat in anul 2011, de aproape 31 milioane lei. Atunci, fiecare actionar a primit un dividend brut de 0,00627 lei/actiune. Actiunile Prospectiuni au incheiat sedinta bursiera de luni in crestere cu 1,35%, la 0,1499 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare bursiera de 107,6 milioane lei (24 milioane euro).

Citeste si:
Fondul Proprietatea încasează peste jumătate de miliard de lei cash...
Fondul Proprietatea încasează...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Alin Niculae are in plan 600 apartamente pe un fost teren Prospectiuni
Setari Cookie-uri