Razvan Nicolescu, ministrul delegat pentru Energie, ia in considerare posibilitatea listarii bursei de energie OPCOM pe Bursa de Valori Bucuresti. Daca acest lucru s-ar intampla, OPCOM ar fi al doilea operator bursier listat pe BVB.

“Am solicitat recent o analiza prin care dorim sa vedem care ar fi efectele listarii OPCOM pe bursa. Este o idee pe care o luam calcul, insa nimic nu este sigur la acest moment”, a declarat Razvan Nicolescu.

Societatea Comerciala Operatorul Pietei de Energie Electrica – OPCOM a fost infiintata in anul 2000 ca societate comerciala pe actiuni, filiala a Transelectrica si aflata integral in proprietatea acesteia. Incepind cu septembrie 2000, piata angro de energie electrica si de servicii de sistem din Romania este administrata de OPCOM.

De asemenea, OPCOM administreaza Piata pentru Ziua Urmatoare, Piata centralizata a Contractelor Bilaterale si Piata Certificatelor Verzi.

In 2013, OPCOM a avut afaceri de aproape 20 mil. lei (+24% y/y) si un profit net de 544.000 lei (-10,5% y/y).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri