Fondul Proprietatea (FP) va cere in noiembrie acordul actionarilor pentru a derula cel de-al cincilea program de rascumparare de actiuni, care va incepe dupa incheierea celei de-a patra runde de achizitii si va viza un numar de actiuni echivalent cu 1,7% din capitalul companiei la acest moment, informeaza Mediafax.

Rascumpararea de actiuni se va face la un pret intre un minim de 0,2 lei/actiune si un maxim de 2 lei/actiune, se arata in convocatorul AGEA pentru data de 19 noiembrie, transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Actiunile Fondul Proprietatea erau joi spre finalul sedintei in urcare cu 1,3%, la 0,937 lei/titlu.

"Aprobarea autorizarii administratorului de a rascumpara actiuni ale Fondul Proprietatea, pentru un numar maxim de 227.572.250 de actiuni sau 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevanta, aplicandu-se valoarea cea mai mica dintre acestea doua, incepand de la data la care reducerea de capital social aprobata prin hotararea AGEA din 23 septembrie 2014 este in vigoare, pentru o perioada maxima de 18 luni de la data publicarii hotararii actionarilor in Monitorul Oficial al Romaniei", se arata in convocatorul AGEA.

Noul program de rascumparare se va derula abia dupa finalizarea celei de-a patra runde de achizitie de actiuni proprii.

Citeste si:
Cine sunt noii sefi ai Bursei de Valori Bucuresti
Cine sunt noii sefi ai Bursei...

Actionarii Fondul Proprietatea au aprobat marti reducerea capitalului social subscris ca urmare a anularii unui numar de 252.858.056 actiuni proprii dobandite de catre societate. Aceste titluri au fost cumparate in cadrul celui de-al treilea program de achizitie de titluri proprii, in perioada martie 2014 - iulie 2014.

In luna aprilie, actionarii au aprobat al patrulea program de rascumparare, care vizeaza 990.855.616 de titluri sau 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevanta, aplicandu-se valoarea cea mai mica dintre cele doua.

Al patrulea program ar urma sa inceapa imediat ce intra in vigoare reducerea de capital social aferenta celui de-al doilea program de rascumparare, prin care au fost cumparate 1,1 miliarde de actiuni.

Fondul, care nu poate detine in niciun moment mai mult de 10% din actiunile proprii, asteapta avizul Autoritatii de Supraveghere Financiara privind anularea actiunilor preluate in al doilea program, pentru a putea face din nou achizitii fara sa treaca de acest prag.

Citeste si:
Hidroelectrica mai face un pas spre bursa: compania selecteaza...
Hidroelectrica mai face un...

In prezent, Fondul Proprietatea detine actiunile cumparate prin programele al doilea si al treilea, insumand circa 1,35 miliarde de actiuni, echivalentul a 10% din capital.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Fondul Proprietatea poate incepe al treilea program de rascumparari
Setari Cookie-uri