Comertul cu ridicata nespecializat a avut un avans de 10,7%, comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii - 8,9%, cel al altor masini, echipamente si furnituri - 1,2% si al altor produse - 0,4%, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Scaderi au inregistrat comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (-6,4% ), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-1,5%) si comertul cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-0,3%).

Ca serie ajustata, afacerile din comertul cu ridicata au consemnat o crestere cu 1,4%, datorita cresterii comertului cu ridicata al produselor agricole brute si al animalelor vii (+11,9%), comertului cu ridicata nespecializat (+9,9%), al altor masini, echipamente si furnituri (+5,5%), al echipamentului informatic si de telecomunicatii (+5,5%), activitatilor de intermediere in comertul cu ridicata (+1,7%), comertului cu ridicata al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (+0,3%) si comertului cu ridicata specializat al altor produse (+0,1%).

Citeste si:

Pe de alta parte, comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare a scazut cu 5%. In mai, afacerile din comertul cu ridicata a scazut pe ansamblu, ca serie bruta, cu 2,9% in termeni nominali, ca urmare a reducerii consemnate de comertul produselor agricole brute si al animalelor vii (-30%), activitatile de intermediere in comertul cu ridicata (-5,5%), comertul cu ridicata al echipamentului informatic si de telecomunicatii (-3,1%), al produselor alimentare, al bauturilor si al tutunului (-2,8%), comertul cu ridicata nespecializat (-1,1%) si comertul cu ridicata al altor masini, echipamente si furnituri (-0,8%).

Cresteri au inregistrat comertul cu ridicata al bunurilor de consum, altele decat cele alimentare (+2,8%) si comertul cu ridicata specializat al altor produse (+2,5%).

Sursa foto: Closeup of female shopper/Shutterstock