Bursa Romana de Marfuri (BRM) a anuntat, joi, ca este pregatita sa preia in orice moment rolul de operator de piata pentru vanzarile realizate de Romsilva, prin infiintarea Bursei Lemnului, apreciind ca masura ar asigura transparenta si respectarea regulilor pietei.

Bursa Romana de Marfuri sustine, in urma unei investigatii a Consiliului Concurentei privind piata lemnului, ca vanzarea masei lemnoase de catre stat are loc intr-un cadru discretionar, care genereaza suspiciuni.

"In peste 20 de ani de activitate neintrerupta pe piata din Romania, BRM a asigurat mereu o transparenta deplina a tranzactiilor, procedura de negociere garantand, atat vanzatorului cat si cumparatorului, ca pretul final va fi intotdeauna cel corect, adica acela dictat exclusiv de regulile pietei. Bursa este abilitata prin Lege sa administreze pietele de marfuri din Romania si detine infrastructura tehnologica, reteaua teritoriala si expertiza necesara, astfel ca noi ne consideram pregatiti sa preluam, chiar incepand de maine, rolul de operator pe piata lemnului pentru Romsilva, in masura in care cadrul de reglementare va stipula acest lucru", a declarat directorul executiv al BRM, Valeriu Gheorghe, citat de Mediafax.

Nevoia unei reglementari a valorificarii masei lemnoase constituie principala concluzie a unui raport elaborat de Consiliul Concurentei. In document, Consiliul Concurentei atrage atentia ca RNP - Romsilva trebuie sa separe cele doua activitati - de administrator si operator pe piata, care in prezent ii ofera avantaje in raport cu ceilalti concurenti.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri