“Recent am remarcat o nouta tendinta – o dorinta clara a companiilor private romanesti sa se listeze pe bursa locala. (…) Exista un numar ridicat de start-up-uri inovatoare, companii de tehnologie, precum si o bursa aflata in dezvoltare si o institutie de reglementare sofisticata care dau motive unui numar mult mai ridicat de fonduri de investitii sa urmareasca emitentii din Romania”, a declarat Szczepaniak, pentru publicatia Emerging Europe.

Progresele facute in ultimii ani de piata de capital romaneasca l-au facut si pe Carsten Hesse, equity strategist in cadrul bancii germane Berenberg sa considera ca bursa locala merita sa intre in liga pietelor emergente. “A fost piata de capital cea mai performanta dintre tarile care au primit un bailout in timpul crizei financiare globale. Din martie 2009, bursa romaneasca a urcat cu 250%”, a mentionat Hesse.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: BVB