Consiliul de administratie al Bursei de Valori l-a numit pe Adrian Tanase in functia de director general, pentru un mandat de patru ani.

"Numirea lui Adrian Tanase in functia de director general intra in vigoare incepand cu data la care numirea este aprobata de catre ASF in conformitate cu prevederile Regulamentului 2/2006 privind pietele reglementate si sistemele alternative de tranzactionare, cu modificarile si completarile ulterioare si Regulamentului 14/2015 privind evaluarea si aprobarea membrilor structurii de conducere si a persoanelor care detin functii-cheie in cadrul entitatilor reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiara, cu modificarile si completarile ulterioare”, se arata in comunicat.

Adrian Tanase a fost Chief Investment Officer la NN Pensii, cel mai mare administrator de active financiare din piata de capital locala. Acesta a fost inca de la lansarea, in anul 2008, a fondului de pensii ING, implicat in administrarea activelor de catre prima entitate de la Pilonul II.

Mandatul de director general interimar al lui Marius-Alin Barbu inceteaza la data la care numirea lui Tanase, in calitate de director general al BVB, este aprobata de catre ASF. Barbu va reveni la functia de director general adjunct.

Citeste si:
Fondul Proprietatea anunta un nou program de rascumparari de actiuni
Fondul Proprietatea anunta un...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bursa de Valori Bucuresti trece de maximul ultimilor 12 ani